Medical Writer


Vi söker en driven Medical Writer (MW) med utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga, både på engelska och svenska. Vi vill att du har minst 3 års erfarenhet av medical writing, läkemedelsutveckling och kliniska prövningar.

Som MW kommer du att skriva och kvalitetsgranska regulatoriska dokument, främst kliniska studieprotokoll och studierapporter. Du kommer också att vara delaktig i verksamhetens vidareutveckling av processer och mallar.

Tillsammans med tre andra MW:s är du en del av verksamhetsområdet Clinical Operations, som totalt består av ca 20 medarbetare. Du kommer att ingå i studiespecifika projektteam bestående av bland andra projektledare, medicinska- och vetenskapliga rådgivare, monitorer, forskningssköterskor, läkare, farmakokinetiker, farmakovigilansexperter, eCRF designers, statistiker och programmerare.

Som anställd på CTC omfattas du av kollektivavtal och vi uppmuntrar till balans i livet genom att erbjuda flextid och friskvårdsbidrag.

Tjänsten är placerad i Uppsala.

Tillsvidare 100%

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Skriva kliniska studieprotokoll och kliniska studierapporter i enlighet med ICH E6, ICH E3 och/eller ISO 14155 samt koordinera processen kring utvecklingen av dessa dokument, internt och mot kund.
 • Skriva andra regulatoriska dokument och texter som Investigator’s Brochure, Development Safety Update Reports (DSURs), narrativ, substantiella amendments, svar till myndigheter etc. Att skriva abstracts och vetenskapliga artiklar kan förekomma men är mindre vanligt.
 • Kvalitetsgranska ovanstående dokument.
 • Medverka till vidareutvecklingen av verksamhetens processer och mallar i enlighet med ICH-GCP och/eller ISO 14155 och andra applicerbara regelverk och riktlinjer.
 • Samarbeta med CTCs övriga verksamhetsområden kring verksamhetsöverskridande processer.
 • Koordinera och leda möten, internt och externt samt vara kontakt gentemot kund.
 • Delta i inspektioner och audits vid behov, samt fungera som mentor till kollegor.
 • Övriga uppgifter som medicinsk kodning, skrivuppdrag relaterade till SUSAR-rapportering, och skrivandet av marknadsföringsdokument kan förekomma.

Krav:

 • PhD eller MSc inom Life Science-området.
 • Minst 3 års erfarenhet av medical writing, läkemedelsutveckling och kliniska prövningar.
 • Erfarenhet av att leda möten samt vana att koordinera komplexa leveranser inom överenskomna tidsramar.
 • Vana av att använda Microsoft Office-paketet, särskilt Microsoft Word
 • Utmärkt förmåga att uttrycka dig grammatiskt korrekt och tydligt på engelska, både i tal och i skrift.

Meriterande:

Tidigare erfarenhet av medicintekniska produkter och/eller Advanced Therapy Medicinal Products (ATMP) och/eller farmakovigilans, exempelvis SUSAR-rapportering, samt kunskaper kring regulatoriska krav i relation till dessa ämnesområden är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, flexibel, kommunikativ och självgående, som gärna arbetar med flera uppgifter parallellt och som levererar inom överenskomna tidsramar. Som MW är det viktigt att du verkligen gillar att skriva och att du kan formulera dig tydligt och korrekt i skrift, främst på engelska, samt att du har en mycket god förmåga att snabbt och effektivt tolka och summera stora mängder data. Du trivs med att jobba självständigt, i team och mot kund och bjuder på dig själv och dina kunskaper. Våra värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet känns helt rätt för dig.

Sista ansökningsdag 2021-05-31

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden

Sök tjänsten här.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta

Sandra Kuusk, Manager Medical Writing, sandra.kuusk@ctc-ab.se, 070-330 42 74

Eller

Marit Wangheim, Medical Writer, marit.wangheim@ctc-ab.se, 070-529 00 63

Har du frågor om CTC, kontakta:

Nina Roos, HR Business Partner, nina.roos@ctc-ab.se, 070- 529 02 50