Läkare


Vi behöver utöka vår läkargrupp med läkare på deltid/heltid/timmar. Som läkare hos oss på CTC jobbar du i team bestående av läkare, sjuksköterskor, projektledare med flera.

Vill du vara med att säkra framgång av kliniska studier och utvärdera effekten av nya innovativa läkemedel, medicintekniska produkter och probiotika på friska frivilliga och patienter? Vi på CTC Clinical Trial Consultants AB fortsätter att växa och söker nu läkare på heltid eller deltid till vår läkargrupp.

Som läkare på CTC erbjuds du ett stimulerande arbete i den medicinska utvecklingens framkant. Studierna som utförs vid CTC varierar i längd och komplexitet. Exempel på typer av studier är first-in-human, läkemedelsinteraktioner, biotillgänglighet, virtuella-studier, PET/MR, QT-studier. Vi arbetar inom många olika indikationsområden. Du arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor, projektledare och andra med starka erfarenheter av att framgångsrikt genomföra kliniska studier i en komplex regulatorisk miljö med höga kvalitetskrav. Du blir som ansvarig prövare viktig för våra forskningspersoner och ansvarar för medicinskt omhändertagande och medicinska beslut i våra kliniska studier.

Om detta låter intressant – följ med oss på vår fortsatta framgångsresa!

Tjänsten har placering i Uppsala. Urval och intervjuer sker löpande så vi välkomnar din ansökan redan idag!

Om tjänsten

Som prövningsläkare kommer du att delta i den kliniska verksamheten vilket innebär bl.a. information till forskningspersoner, inhämta samtycken, utföra hälsokontroller, övervaka forskningspersoner i samband med dosering, bedöma provsvar, EKG m.m. Du kommer även vara med i framtagande av studieprotokoll, kundmöten, säkerhetsutvärderingar och vara ansvarig prövare i våra studier.

Huvudsakliga ansvarsområden/arbetsuppgifter innefattar:
– Medicinskt omhändertagande, medicinska beslut och övergripande medicinskt ansvar i studier vid CTC AB
– Bedöma forskningspersonernas deltagande i studier med avseende på deras säkerhet, hälsa och rättigheter
– Ansvara för att arbete i studier utförs i enlighet med aktuellt studieprotokoll och Good Clinical Practice (GCP)
– Granska studiedokumentation som t.ex. Investigator’s Brochure [IB], studieprotokoll och forskningspersonsinformation
– Delta vid och följa upp frågor från kundbesök, inspektioner och audits

Vem är du?

Vi söker dig som har följande kvalifikationer:
– Legitimerad läkare
– Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
– Goda kunskaper i kliniska prövningar och i GCP är meriterande
– Tidigare erfarenhet av kliniska läkemedelsprövningar och/eller forskning är mycket meriterande

Vi söker dig som vill vara med och driva kliniska studier i en dynamisk miljö. Vi tror att du är intresserad av nya behandlingsmetoder, nya indikationer, kliniska prövningar, säkerhetsarbete och att bidra till förbättrad folkhälsa. Dina personliga egenskaper är viktiga då du som prövningsläkare får en nyckelroll i vår verksamhet. Du är ansvarstagande med fokus på säkerhet, har god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du är prestigelös, flexibel och har förmåga att ta välgrundade beslut. Hög serviceanda är viktigt då vår verksamhet är beroende av att kunna tillgodose våra sponsorers och forskningspersoners behov.

Om du är redo att ta dig an ett meningsfullt arbete för våra forskningspersoner står vi redo att erbjuda dig en rolig, omväxlande och stimulerande arbetsplats!

Deltid/heltid/timanställning. Sista ansökningsdag är 22 mars. Sök tjänsten här.