IT-ansvarig


Vi söker dig som vill ha det övergripande samordningsansvaret för CTC:s IT-miljö. Din roll kommer att vara varierande då den innefattar såväl strategiskt som operativt arbete.

Du har stor påverkan och ansvar för CTC:s fortsatta framgång, främst vad gäller den digitala utvecklingen för organisationen. Du kommer att arbeta i nära samarbete med trevliga och kompetenta kollegor i fina lokaler i Science Park. Som anställd på CTC omfattas du av kollektivavtal och vi uppmuntrar till balans i livet genom att bland annat erbjuda flextid och friskvårdsbidrag.

Ansvar
I rollen som IT-ansvarig kommer du att planera och leda utvecklingsprojekt för en effektiv IT-användning och CTC:s fortsatta digitala transformation. Du kommer att ansvara för drift och support av IT-system i nära samarbete med underleverantörer. Du kommer även att ansvara för företagets IT-säkerhet och efterlevnad enligt relevanta regulatoriska regelverk. Fortlöpande arbetar du med att ta fram systemlösningar och IT-strategier som möter CTC:s affärs- och operativa behov. Du kommer även att hantera och följa upp IT-budgeten samt ansvara för upphandlingar av IT-tjänster/IT-projekt. 

Din bakgrund och kompetens
Du har relevant akademisk utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet. Vi tror att du har arbetat några år som projektledare med IT-fokus där du skaffat dig kunskap och erfarenhet av informations- och IT-säkerhet. Du kan även ha erfarenhet av arbete som IT-chef i en mindre verksamhet alternativt gedigen erfarenhet inom IT-drift och förvaltning.

Vidare har du teknisk kompetens och kunskap inom IT och dess standardiserade IT-plattformar. Du har goda kunskaper inom Microsoft, Office 365 samt god förståelse för backup-hantering och IT säkerhet. Du är en van beställare och kravställare mot IT-leverantörer. Du behöver ha god svenska och engelska i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du även har
• Erfarenhet av ITIL
• Erfarenhet av Mac-OS och SharePoint-utveckling
• Arbetat med IT inom Life Science
• Kunskap i Computer System Validation, GAMP 5
• Erfarenhet av att utbilda användare i system och/eller applikationer
• Kunskap om IT-säkerhetsramverk som ISO 27001 eller motsvarande
• Kunskap om GDPR

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har det rätta GREPpet, d.v.s. lever upp till våra värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du arbetar gärna i flera projekt parallellt och har en god anpassningsförmåga. Du är självgående och trivs med att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Vidare är du flexibel och prestigelös som person, det är självklart för dig att hjälpa till där det behövs. Några av de viktigaste egenskaperna är att du är engagerad i ditt arbete och har ett respektfullt och professionellt förhållningssätt till kunder, kliniker, underleverantörer och kollegor.

Om CTC
Clinical Trial Consultants AB är ett företag inom Life Science med huvudkontor och forskningskliniker belägna i Uppsala. Vi utför kliniska studier på uppdrag av både industrin och akademin och erbjuder full service, vilket innebär att vi från start till slut på en klinisk studie erbjuder ett komplett paket med alla involverade tjänster och moment. Våra kliniska studier genomförs därmed på egna forskningskliniker men även i samarbete med externa kliniker. Studier i tidiga faser (0-IIa) är vår främsta specialisering. Hos oss jobbar ca 80 medarbetare varav ca 30 arbetar kliniskt på våra två kliniker i Uppsala; på Akademiska sjukhuset samt i Science Park. Läs mer på ctc-ab.se

Ansökan
I denna rekrytering har CTC valt att samarbeta med SJR IT. För mer information är du välkommen att kontakta Christine Stamfeldt (ej tillgänglig v 38) 070 471 59 16, christine.stamfeldt@sjr.se alternativt Viola Hammar 076 647 16 58, viola.hammar@sjr.se. Urvalsprocessen sker löpande, du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2021-10-10.

Sök tjänsten här.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.  För information om hur SRJ IT behandlar kandidaters personuppgifter se SRJ:s integritetspolicy.

Varmt välkommen med din ansökan!