Clinical Research Associate


Vi söker ytterligare en Clinical Research Associate/monitor till verksamhetsområdet Clinical Operations, med placering i Uppsala eller Lund.

Vill du vara med i processen att bygga upp ett växande företag som siktar högt? Där ett av målen är att stärka den svenska infrastrukturen för Life Science?

Vi söker dig som vill jobba som Clinical Research Associate (CRA)/monitor. Kanske är du nyutexaminerad med en akademisk utbildning inom Life Science, eller så har du jobbat med kliniska prövningar ett tag och vill ta nästa steg i karriären? Har du jobbat som CRA tidigare är det en merit, om inte introduceras du i rollen via CTC:s CRA qualification program med teoretiska och praktiska moment och stöd från en mer erfaren kollega.

CTC Clinical Trial Consultants AB är ett konsultföretag som utför kliniska studier i tidig fas (0-IIa) på uppdrag av industrin och akademin. Vi jobbar med små till stora svenska så väl som internationella kunder. CTC erbjuder full service, vilket innebär alla tjänster och moment från start till slut på en klinisk studie. Den kliniska verksamheten bedrivs på våra två kliniker i Uppsala; på Akademiska sjukhuset samt i Science Park, eller på externa kliniker i Sverige eller Norden.

På CTC jobbar drygt 80 medarbetare varav 18 tillhör verksamhetsområdet Clinical Operations, dit hör våra CRA:er, projektledare, Medical Writers och Clinical Trial Administrators. Som CRA på CTC har du ett omväxlande jobb, du ingår i ett eller flera crossfunktionella studieteam där olika kompetenser tillsammans startar upp och driver projekt av olika storlek till leverans och avslut. När du är på klinikerna och monitorerar jobbar du mer självständigt, men dina kollegor är bara en Teams-chatt ifrån. Gemenskapen är stark på CTC och vi har ett öppet klimat där vi hjälps åt och tar lärdom av varandras kunskaper och erfarenheter så att vi tillsammans kan växa och göra skillnad.

Som CRA är du antingen placerad på vårt huvudkontor i Uppsala Science Park eller vårt kontor i Medicon Village i Lund. En del av dina arbetsuppgifter behöver utföras på klinikerna, vilket innebär några resor, huvudsakligen inom Sverige. Övriga arbetsuppgifter har du möjlighet att utföra både hemifrån och från kontoret.

Som anställd på CTC omfattas du av kollektivavtal och vi uppmuntrar till balans i livet genom att erbjuda flextid och friskvårdsbidrag.

Tillsvidare 100%.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Utgöra klinikernas huvudsakliga kontaktperson och länk till projektledare och kund
 • Medverka vid framtagande, granskning och kvalitetskontroll av studieprotokoll, case report forms (CRFs), forskningspersonsinformation/samtyckesformulär och övriga studiedokument
 • Identifiera och medverka vid val av kliniker, initiera och avsluta klinikernas medverkan i studien
 • Tillsammans med kund och studieteam upprätta relevant monitoreringsplan
 • Monitorera deltagande kliniker, både på plats och på distans, och säkerställa att studieprotokoll, Good Clinical Practice (GCP) och regulatoriska krav följs
 • Vara delaktig i ansökningar till Läkemedelsverket och Etikprövningsmyndigheten
 • Upprätta avtal med underleverantörer (t.ex. Apotek, lab och kliniker)
 • Medverka till vidareutvecklingen av interna processer och mallar av relevans för CRA rollen
 • Vid behov delta i kundmöten, inspektioner och audits

Krav:

 • Akademisk utbildning inom Life Science-området
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och i skrift
 • Utmärkt kommunikationsförmåga för att etablera goda samarbetsförhållanden
 • Vana att använda Microsoft 365 (Office-applikationerna)
 • Förmåga att leverera inom överenskomna tidsramar

Meriterande:

 • Erfarenhet av kliniska prövningar
 • Erfarenhet av att monitorera kliniska studier
 • Erfarenhet av att arbeta på ett CRO

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har det rätta GREPpet, d.v.s. lever upp till våra värdeord; Gemenskap, Respekt, Engagemang och Professionalitet. Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta och bygga relationer. Du sätter värde i att leverera med god kvalitet inom överenskomna tidsramar och trivs med att jobba i team såväl som självständigt. Du arbetar gärna i flera projekt parallellt och har en god anpassningsförmåga. Några av de viktigaste egenskaperna är att du kan engagera, motivera och stötta det kliniska studieteamet från start till mål, att du är engagerad i ditt arbete och har ett respektfullt och professionellt förhållningssätt till kliniker, underleverantörer, kunder och kollegor.

Sista ansökningsdag:

2021-06-15 Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Har du frågor kring tjänsten, kontakta:

Ann-Sofie Svensson Director Clinical Operations ann.sofie.svensson@ctc-ab.se, 070-330 34 16.

Har du frågor om CTC, kontakta:

Nina Roos, HR Business Partner, nina.roos@ctc-ab.se, 070- 529 02 50

Sök tjänsten här.